mini kuhinje po mjeri

Kako napraviti mini kuhinje po mjeri?

Mini kuhinje po mjeri mogu biti odlično rješenje. Čak i kada se radi o velikim kuhinjama, jedan od prvih savjeta koje ćete dobiti da bez obzira na kvadraturu pazite da maksimalno iskoristite kuhinjski prostor.

Kod mini kuhinje zato to može biti i prednost. Prostor je lakše iskoristiti, izvući maksimum iz njega i dobiti lijepu, kompaktnu kuhinju.
Mini kuhinje po mjeri su zato najbolji izbor za male prostore predviđene za smještaj kuhinje. Zvuči logično, zar ne?

Da, i je, samo utvrđujemo gradivo. Da biste zaista maksimalno iskoristili mali prostor za rad, najbitniji faktor je dobra organizacija. Kod izrade takve kuhinje najveći je izazov izrada funkcionalne kuhinje.

mini blok kuhinje

Kako planirati raspored za mini kuhinju po mjeri?

Prilikom planiranja rasporeda i veličine elemenata dobro je poznavati cjelokupnu problematiku u smislu sastavljanja mini kuhinje, a kasnije i upotrebe te kuhinje.

Vrlo često prostor koji je predviđen za takvu kuhinju ostavlja dojam kao da nije moguće postići optimum koji će se uspješno ispreplesti s prostorom za pohranu namirnica, s prostorom za kuhanje i prostorom za pripremom namirnica.

Zato je bitno da nađete iskusne izvođače radove kojima rad na mini kuhinji po mjeri ne predstavlja problem i koji vam jamči vrhunski finalni proizvod.

Oni unaprijed znaju gdje leže moguće zamke pa ih samim time i prije početka izrade zaobiđu. Svakako je bitno da im u tome pomognete izdvajanjem koliko god treba vremena za razmišljanja o rješenju kojima želite maksimalno iskoristiti sav prostor koji imate na raspolaganju.

Kako organizirati prostor mini kuhinje?

U malom prostoru sve vam je nadohvat ruke i to je dobro. Ipak, takva se kuhinja može činiti neprostranom, ali postoje trikovi.

Prostranost mini kuhinje se postiže na način da se predvidi točna namjena svakog pojedinog elementa tako da nakon što napunite kuhinju namirnicama i posuđem ne ostaje gotovo nimalo praznog prostora unutar elemenata vaše mini kuhinje.

Prilikom planiranja i razrade mini kuhinje često se raspravlja i o navikama budućeg korisnika. Bitno je uzeti u obzir i detalje koji se ponekad čine nepotrebnima.

Mini kuhinje je potrebno držati vrlo urednima i stvoriti naviku odlaganja određenih stvari na za to točno predviđeno mjesto jer u suprotnom možete dovesti do toga da vam kuhinja izgleda kaotično.

mini kuhinje

Bitno je rješavati se otpadaka odmah nakon što ih bacite u smeće, odnosno, ekološki osvješteni, u otpad jer se, logično, u manjoj kuhinji brže uhvati neugodan miris. Pravilnom upotrebom mini kuhinja neće zaostajati za velikim kuhinjama po mjeri.

Koji su elementi nezaobilazni kod izrade mini kuhinje?

Veliki izbor različitih okova za sastavljanje namještaja i napredni kuhinjski sistemi će vašu mini kuhinju učiniti praktičnom i lako upotrebljivom.

Nažalost, mini kuhinje ponekad dostignu neočekivano visoku cijenu baš zbog toga što pojedini elementi moraju biti custom izrađeni, a samim time imaju prilično visoku cijenu.

Cijene dodataka i sistema za izradu mini kuhinje prilično se razlikuju ovisno o proizvođaču.

mini kuhinje za apartmane

Koji su naši prijedlozi za učinkovito uređenje?

Uređenje male kuhinje nije lak zadatak, ali ovi savjeti vam ga mogu olakšati.

Pazite da imate dovoljno prostora za odlaganje: postavite velike viseće ormariće, kutne police i držače koji se mogu fiksirati na stražnju stranu vrata.

Takav držač za kuhinjska pomagala za vrata je vrlo praktičan, izrađen je od kromiranog metala, a poslužit će za držanje sredstava za čišćenje, deterdženata i spužvi te ćete tako uštedjeti na prostoru.

Kućanski aparati koje ne koristite ili suđe koje nije nužno, trebali bi izbjeći u malim kuhinjama. Odaberite tanjure, lonce, pribor za jelo, alate i kuhinjski pribor koji često koristite i riješite se ostalog.

Možete ih donirati ili pohraniti na neko vrijeme u ostavu. Koristite svijetle boje za zidove i osigurajte što više prirodnog svjetla.
Kako bi bila ne samo praktična, već i lijepa, pri uređenju male kuhinje morate uzeti u obzir i shemu boja.

Klasična bijela boja čini čuda u malom prostoru, lijepo reflektira svjetlost i stvara privlačan kontrast s tamnim kuhinjskim namještajem.
Ako ste u potrazi za mini kuhinjom po mjeri kontaktirajte nas i zatražite ponudu.

Zatražite ponudu