namještaj po mjeri

Kako napraviti namještaj po mjeri?

Razmislite o stolu za jelo od oraha koju je izradio stručnjak za namještaj po mjeri. Orah je dramatičan, hrabar i bogat, s bojama u rasponu od svijetlo žute do tamno smeđe i s neodoljivom privlačnošću.

Ovo drvo istovremeno je pogodno je za dojam nježnosti i ženstvenosti, ali i muškosti i robusnosti.

Svestran je, a s obzirom na izdržljivost, ako imate dobar budžet, ne štedite jer orah će se sigurno isplatiti.

Majstori vole obrađivati ovo drvo jer ima lijepu i razigranu teksturu, spada u kategoriju finog, ali tvrdog drveta.

Kroz cijelu povijest ima statusni simbol jer se često nalazio u dvorcima plemića pa se i dan danas nerijetko namještaj po mjeri od oraha izražuje individualno, po narudžbi.

To što je izražen po mjeri, a napravljen po narudžbi već od prvog dana stolu daje posebnost i priču koja je vlasniku vrijednija od strogo financijske vrijednosti.

namještaj po mjeri

Što je to namještaj po mjeri?

Namještaj po mjeri je namještaj kojeg stručnjaci izrađuju prema specifikacijama kupca.

Omogućuje vam da između ostalog odlučite u kakvoj će biti boji, kakav će se materijal upotrijebiti, kakav dizajn i završnu obradu želite.

Čak i ako po svojoj volji zatražite jednu, bilo koju od ovih kategorija, taj namještaj se broji kao namještaj napravljen po mjeri.

Neki kažu da je ta kategorizacija marketinški trik kojim se proizvođači služe da bi proširili ponudu namještaja po mjeri i tako povisili cijenu.

Činjenica je da u tržištu prepunom standardnog namještaja, vlasnici namještaja po mjeri vole istaknuti da su u svoj namještaj ugradili vlastiti stil i ukus.

No, čak i ako ne želite namještaj po mjeri i on vam nije prioritet, zahvaljujući modernim tehnologijama proizvodnje, na internetu vam je dostupno pregršt gotovih proizvoda u koje pak možete dodati djelić svoga stila.

Mnogima je manje važno je li izbor bio na primjer samo boja ili samo materijal. Na kraju krajeva, masovna proizvodnja je razlog zašto kuhinje možemo dobiti po vrlo pristupačnim cijenama.

Sreća u svemu tome je da imate izbor. Bilo da želite potpuno ili djelomično individualiziranu kuhinju po mjeri, na pravom ste mjestu.

Koliko traje izrada namještaja po mjeri?

Izrada namještaja po mjeri zahtjeva strpljenje i planiranje. Potrebno je vrijeme za stvaranje savršeno izrađenog prilagođenog komada koji tražite kako biste dovršili dizajn svog doma.

Zamišljajte namještaj poput odijela po mjeri. Kada radite s profesionalnim krojačem na izradi savršenog odijela, s pravom tkaninom i detaljima, izrada može potrajati i 3 mjeseca do konačnog uživanja u proizvodu.

Iako se ovo vrijeme čekanja može činiti predugačkim, sve se to isplati na dan vjenčanja.

Isto je i s namještajem po mjeri. Iako će vam trebati malo dodatnog vremena, nema boljeg osjećaja od kupovine i montaže vrhunski izrađenog, prilagođenog komada namještaja koji savršeno odgovara vašem domu.

Kada je u pitanju prilagodba namještaja, svatko radi različitim tempom. Zato je važno da prije posjeta trgovini ili salonu, provedete dobro, čak i temeljito istraživanje.

ormari po mjeri

Jasnim određivanjem onoga što želite, skraćujete vrijeme potrebno da pronađete salon koji će vam to moći ispuniti, ali i što je još važnije, olakšavate izradu i time ubrzavate cijeli proces.

Tako je lakše odrediti vremenski rok, a i smanjuje se mogućnost probijanja tog roka. Svakako je bolje izdvojiti nekoliko sati više za računalom, tražeći ideje, nego odlaziti više puta u salon na dogovore i zaustavljati proces izrade.

Nakon narudžbe, prodavač će vam dati procjenu roka isporuke. Važno je zapamtiti da je ova procjena upravo to – procjena!

Grubo govoreći, prosječno vrijeme isporuke namještaja po mjeri je između 6 i 14 tjedana. Ovisno o raznoraznim čimbenicima, vrijeme isporuke može potrajati i 18 tjedana.

Kvaliteta znači dugotrajnost

Namještaj po mjeri, osim stila, donosi i dugotrajnost. S takvim rješenjem slobodno možete zaboraviti na zamjenu dijelova svakih nekoliko godina.

Također, s obzirom da se u kuhinji nalaze mnogi uređaji i aparati, namještaj je često sigurnosno pouzdaniji.

Iako na sreću rijetko, u kuhinji se događaju nesreće s poplavama ili požarima. Naravno da svi mislimo da se to neće dogoditi nama, ali ako razmišljamo o svim detaljima, nije na odmet razmišljati i o tome.

A u namještaj po mjeri, lakše je integrirati ideje koje će dovesti do povećanja razine sigurnosti.

Je li namještaj po mjeri bolji za okoliš?

Izrada namještaja po mjeri, što je važno za one koji su svjesni svog utjecaja na okoliš, se smatra zelenom izradom.

Namještaj će se vrlo vjerojatno raditi od lokalnog materijala pa se smanjuje duljina prijevoza, a istovremeno podržavate i lokalnu proizvodnju.

Namještaji po mjeri dulje traju, što smanjuje količinu otpada koji odlazi na odlagališta. Ako vaš prilagođeni namještaj počne pokazivati istrošenost ili samo želite osvježiti izgled, možete ga ponovno prilagoditi.

To je gotovo kao da nabavite potpuno novi komad namještaja, a da ništa ne bacate!

Je li namještaj po mjeri skuplji?

Možda se čini da bi namještaj po mjeri bio puno skuplji od onog koji se serijski proizvodi, ali to nije slučaj.

Kada usporedite dva komada namještaja slične kvalitete i dizajna, možda ćete čak otkriti da će prilagođeni komad zapravo biti ekonomičniji.

Još jednom, neplaćanje naknada i troškova prijevoza pomaže vam uštedjeti novac koji se može uložiti u kvalitetu materijala za vaš namještaj.

No, dugovječnost svakog ručno izrađenog komada u konačnici je ono najvrijednije.

Iako se početni trošak namještaja po mjeri može činiti većim od onoga koji biste odmah dobili u trgovini, dugoročno gledano, on može biti uistinu vrijedna investicija!

Kada se odlučiti za namještaj po mjeri?

Iako volimo namještaj po mjeri, znamo da nije uvijek prigodan. Pa kada je najbolje vrijeme za kupnju po mjeri?

Prvo i najvažnije, o njemu vrijedi razmisliti kada ne možete pronaći komad namještaja koji volite. Drugo, ako trebate nešto što se uklapa u određeni prostor u vašem domu, namještaj po mjeri je pravi put.

Ne želite kupovati nešto jeftino iz trgovine, samo da biste morali potrošiti više novca da stane onako kako želite.

Na kraju, namještaj po mjeri izvrsna je opcija za recikliranje starih dijelova namještaja.

Zaključak

Kada se odlučite za kupnju, primijetit ćete širi izbor dizajna i dostupnih materijala. To vam daje veću kontrolu nad kvalitetom, a istovremeno možete upariti željeni dizajn s omiljenim materijalima.

Ne postoje dva slična namještaja po mjeri, što ih, logično, čini jedinstvenim dodacima vašem domu u punom i potpunom smislu te riječi.

To je, podsjećamo, sjajan način da dekoru dodate osobni stil. Također, omogućuje vam i pronalazak dijelova namještaja koji se istinski uklapaju u vaš dom poput ruku u rukavice.

Namještaj po mjeri maksimalno koristi vaš prostor i izrađen je prema točnim specifikacijama vašeg doma!